Ajánlatkérés
(A *-gal megjelölt mezők kitöltése kötelező!)
Küldés


 

Szívünk szerint mindketten igazi csavargók vagyunk. Útjaink is akkor találkoztak, amikor éppen izzó kóborlási vágyunkat próbáltuk kielégíteni. Ártatlan csevegésnek indult s egy életre szóló utazás lett belőle. Ennek egy részét már azzal töltöttük, hogy széles e világban ráleljünk a nekünk tetsző helyre. Meg is találtuk a Paradicsomot, de nem valami távoli helyen, hanem Gábor hazájában, Magyarországon.

Egy nyári délután bukkantunk a Sárga Házra. A festői Káli-medence dombjainál, erdő és szőlőskertek között rejtőzködő romos, sárga ház - innen a neve - valaha jobb napokat látott. Számunkra szerelem volt első látásra!

Ezt hamarosan követte a tulajdonos felkutatása, a terület megvásárlása, majd a háznak abba az állapotba való helyreállítása, amilyen képzeletünk szerint szebb napjaiban volt. A Sárga Ház ideális pihenőhely mindazoknak, akik az őrjítő tömegtől távol egy kis nyugalomra vágynak. A 200 m²-es ház három lakrészből áll: a Pergola-Ház -ból, a Bunker-ből és a VinCellér-ből. Nagyjából 70 m² területű mindegyik, saját nappali-, étkező- és hálórésszel, valamint természetesen fürdőszobával és teakonyhával. Mindhárom sajátos hangulatú. Nagy szeretettel rendeztük be őket restaurált és - olykor vad fantáziánk szerint - újonnan készített bútorokkal, valamint azokkal a tárgyakkal, melyeket útjaink során és a helyi bolhapiacon szereztünk be.

Tekintve, hogy saját szőlőskertet is művelünk, a ház alatt nagyméretű borospincével is büszkélkedünk és egy kisebb pince is van a birtokon, ahol saját termésű olaszrizlingünket és sajtokat kínálunk, ha vendégeink megkívánják. Gábor épített egy grillező- és sütőkemencét a 'kis pince' mellett; itt alkalomadtán grillezett fogásokat, pizzákat szolgálunk fel.

Van egy különálló, Kivi-ház névre keresztelt nyári konyhánk is, ahol a konyhakertünkből frissen szedett zöldségeket is felhasználva kulináris élvezetben részesíthetjük vendégeinket. Ajánlatunkban szerepel még a birtokon termett gyümölcsökből készített lekvár és gyümölcsszörp.

A kényelmes, 'otthonias' érzületen kívül nyugalmat, békét és a környező hegyek és dimbes-dombos szőlőskertek káprázatos látványát kínáljuk. És ha egy forró napon ahhoz lenne kedve, hogy a hűsítő vízben keressen felüdülést: egy kőhajításra van a Balaton.  Környékünk címszó alatt további információt találhat a közeli látnivalókról, eseményekről.
A Sárga Ház  az épület, a föld és az egymás iránt érzett szeretet és a jóízű munka őszinte tükröződése. Üdvözöljük földi 'Paradicsomunkban'. Jöjjön, kóstoljon bele!